Ismerd meg a Hello Chef csapatát
Itt jobban megismerheted a Hello Chef megálmodóit, Orsit és Gabit, valamint a kurzusok vezetőit. Ha kérdésed van, ezen az oldalon kapcsolatba is tudsz lépni velük.
20 év barátság
és a gasztronómia szeretete
A Hello Chef múltja 20 éves. Mi, a megálmodók ennyi ideje ismerjük egymást, és bár a kezdetekkor nem sejtettük, hova fut ki a kettőnk története, a közös Konyha tervét jó néhány éve dédelgetjük.
- szőke, rövid
- hedonista üzletasszony
- mindig rohan
- tervez, szervez, dirigál
- macskás
- teher alatt nő
- lelkes amatőr a konyhában
- emlékezetesen nevet
- gyakorlatias
- barna, hosszú
- irodista
- kreatív és kivitelező
- a világ ízeire nyitott
- két kamaszt, kétmacskát és saját kovászt nevel
- évtizedes panírozási tapasztalat
- falusi kertészkedő
- sütiszörny
- barna, hosszú
- irodista
- kreatív és kivitelező
- a világ ízeire nyitott
- két kamaszt, két macskát és saját kovászt nevel
- évtizedes panírozási tapasztalat
- falusi kertészkedő
- sütiszörny
- szőke, rövid
- hedonista üzletasszony
- mindig rohan
- tervez, szervez, dirigál
- macskás
- teher alatt nő
- lelkes amatőr a konyhában
- emlékezetesen nevet
- gyakorlatias
Velük találkozhatsz, ha eljössz hozzánk
Varga Roland
-executive chef
Nem vagyok művèsz, de èletemet meghatàrozza, amikor megszületik egy kreatív alkotàsom.
Veszprèmben születtem, a szakmai alapokat is itt sajàtítottam el. A mai napig itt èlek a csalàdommal.
2005-ben egy neves balatoni 4 csillagos szàlloda chef-je lettem, majd 2006-ban a fejlődèsemet szem előtt tartva, kiemelt eredmènnyel megszereztem a mestervizsgàt.
Pàr èvvel kèsőbb a szakma àltal is elismert Chianti Étterem vezetèsèt vettem àt.
A munkànk legnagyobb elismerèse, hogy az ètterem bekerült a top 10 vidéki ètterem közè.
Ezutàn pàlyafutàsomat a Màrga Bisztròban Executive chef-kènt folytattam. Ez idő alatt több ètteremben is kreatív chef-kènt tevèkenykedtem. Jelenleg a balatonfüredi Sparhelt Bistro csapatàt erősítem.
Szàmomra ez a szakma nem csupàn a főzès, hanem az alkotàs, a kreativitàs ès a folyamatos fejlődès lehetősège. Gyakran àlmodom ètelekkel ès azzal, hogy mikènt tudom megvalósítani.
A Hello Chef kurzusai több tematikàra èpülnek. Szeretnèm, ha ez idő alatt mindenki elsajàtítaná az àltalam kitalàlt ètelek elkèszítèsènek rejtèlyeit.
Moreno Contin
-chef
Moreno Contin észak-Olaszországból, Padova és Velence környékéről származik. Kamaszfiúként állt be egy pizzéria konyhájába nyaranta és ezután nem volt megállás. Szorgalma és szenvedélye a gasztronómia iránt egészen a szakma csúcsáig repítette. Dolgozott Michelin-csillagos éttermekben Olaszországban, Tajvanon, Brazíliában, Németországban, legutóbb Budapesten.
Sokcsillagos fancy étteremben dolgozni viszont nem mindig “legényálom”… ahogy Moreno álma is egyértelműen más volt. Így sokéves kemény munka, hajtás után megszületett az elhatározás és szép lassan a révfülöpi Cselling Udvarház és Lakásétterem, majd a Semola Pastfood.
Moreno már “csak” az udvarház és lakásétterem vendégeit & a Semola Pastfood vendégeit kápráztatja el isteni fogásaival, tésztaételeivel!
Ha részese akarsz lenni ennek az életérzésnek, gyere el Moreno kurzusára és főzz együtt vele!
Gősi Péter
-borosgazda
A pályaválasztásom tudatos volt, már gyerekként is a vendéglátással szerettem volna foglalkozni, így kerültem 14 évesen Sopronba, ahol aztán 1990-ben Vendéglős végzettséget szereztem. Szakmai utam hamarosan külföld felé vitt, Olaszországban és Ausztriában is főztem, ezekben az években kezdett el komolyabban érdekelni a borkultúra. Hazatérve néhány Balaton-parti év után saját éttermet nyitottam, itt a klasszikus vendéglői konyha mellett nagyon komoly – mondhatjuk, hogy a környéken egyedülálló – borlappal dolgoztunk. Ezután egy hosszabb szállodás időszak következett az életemben, és itt jött el az az idő, amikor a bor iránti érdeklődés, annak szeretete tanulással párosult.
Az évek során több sommelier képzés elvégzése mellett nagy lelkesedéssel kutattam, kóstoltam a hazai és külföldi borokat egyaránt. 2011-ben Jásdi Istvánnál vállaltam munkát, az akkor nyíló Jásdi Borterasz vezetésével bízott meg, amit azóta is nagy lelkesedéssel végzek. A pincészet borai mellé alkalmanként főzök is itt, a Borterasz kis konyhájában. Ilyenkor szabadjára engedem a fantáziám és kreativitásom, hogy az általam megálmodott bor-étel párosításokkal tegyem emlékezetessé a kóstolás élményét.
A munkám mellett 10 évvel ezelőtt két szakmabeli barátommal, kollégámmal újraélesztettük a Guden Birtokot, azóta itt születnek a saját boraink. Kurzusaimon sokkal inkább az intuíció fog dominálni, mint az előre megírt receptek, de természetesen úgy, hogy a végeredmény beváltsa a hozzá fűzött reményeket.
Albrecht Zoltán
-chef
15 éves lehettem, amikor már tudtam, mivel szeretnék foglalkozni az életben. Mindig is szerettem a finom ételeket, és a főzéssel is egész korán elkezdtem próbálkozni, aztán az élet úgy hozta, hogy családommal Svájcba költöztünk. Ekkor már nem volt kérdés, hogy a tanulmányaimat milyen irányba folytassam. Különböző nemzetiségű osztálytársaim voltak más-más kultúrával, tetszett, hogy mindenki hozott otthonról valamit. Az évek alatt folyamatosan erősödött bennem a kíváncsiság, szerettem volna minél többféle konyhán kipróbálni magam. Pont ezért, a hazavezető utam több kitérővel és megállóval tarkított, dolgoztam Németországban és hosszabb ideig voltam Ausztriában is, ahol különböző tradicionális konyhát működtető éttermekben szereztem tapasztalatot. Főztem német, osztrák, arab, olasz és thai konyhákon, ahol nem csak a különböző nemzetek sajátos ízeit, de az alapanyagokat és a technikákat is el tudtam sajátítani a séfektől.
Az ételekben számomra nagyon fontos az összhang, hogy közel tudjam vinni az emberekhez a különböző ízeket, szívügyem a főzés. Sokan furcsán néznek rám, amikor az ételekről, alapanyagokról beszélek, az emberek számára szokatlan ez a fajta rajongás.
Most itt élek a Balaton mellett, egy ideje újra itthon kamatoztatom a megszerzett tudásomat. Örülök a lehetőségnek, hogy egy újabb állomásra, a Hello Chef konyhájában érkezhettem, itt megmutathatom a lelkes és kíváncsi, gasztronómia iránt érdeklődőknek, hogy az elmúlt évek alatt mit tanultam és láttam a világban.
Kovács Vivien
-Vegán gluténmentes séf és Vegán életmód tanácsadó
Veszprémben születtem, egyetemi éveimet a Pannon Egyetemen töltöttem, ahol Turizmus Vendéglátás alapszakon majd Turizmus Menedzsment mester szakon diplomáztam. Az egyetem után rögtön belevetettem magam a vendéglátás világába, több szállodában, étteremben és kávézóban is dolgoztam, ahol rengeteg tapasztalatra tettem szert.
Az egészséges, tudatos táplálkozás és életmód mindig is az életem része volt, ezen a téren az évek során – először autodidakta módon – képeztem magam, fejlesztettem tudásomat. 2022-ben aztán elvégeztem a Stőhr Gréta által oktatott Vegán Életmód Tanácsadó képzést, hogy az itt megszerzett tudással másokat segíthessek az életmódváltás útján.
A főzés az életemben mindig is jelen volt, nem mint feladat, inkább mint egy szenvedély, ezért nem volt kérdés, hogy tanulmányaimat is ezen területen folytatom. A szintén Stőhr Gréta nevéhez fűződő, általa alapított “Great Food and Health Holistic Institute” keretein belül elvégeztem a Vegán Gluténmentes Séf képzést.
Rögtön ezután jelentkeztem az Év mentes Séfje versenyre, ahol amatőr kategóriában, egy kemény mezőnyben sikerült a 3. helyezést elérnem.
Pályám során már több alkalommal volt lehetőségem workshopokat vezetni, ahol az ételkészítésen túl a főzés szeretetét is átadhattam a résztvevőknek. A Hello Chef-fel való együttműködés egy remek lehetőség arra, hogy egy-egy workshop keretein belül minél többen megismerjék és megszeressék a növényi alapú étkezést.
Ilyen nálunk főzni
Íme néhány hangulatkép a konyhából. Azt gondoljuk, ezt nem is kell kommentálni. Ezt át kell élni 🙂
Itt érhetsz el bennünket
Ha bármilyen kérdésed vagy kérésed van, keress minket bizalommal az alábbi elérhetőségeken. Bízunk benne, hogy hamarosan Veled is együtt főzhetünk valami finomat.
- 8200 Veszprém, Ady Endre utca 3.
- info@hello-chef.hu